De Bakker knokt zich langs Verdasco in Miami

Felagund

Thiemo de Bakker heeft zich geplaatst voor de derde ronde van het masterstoernooi van Miami. De Nederlandse tennisser rekende vrijdag in drie sets af met de Spanjaard Fernando Verdasco: 7-6 (4), 6-7 (3) en 6-2. De volgende tegenstander van De Bakker is Roger Federer.

De 25-jarige Westlander, die zich door de kwalificaties sloeg en in de eerste ronde de Roemeen Victor Hanescu de baas was, trok enigszins tegen de verhouding in de eerste set naar zich toe. Dat kon De Bakker in het tweede bedrijf aanvankelijk geen passend vervolg geven, want hij kwam al snel met 4-0 achter. Hij sleepte er nog wel een tiebreak uit, maar die ging vrij eenvoudig naar Verdasco, de nummer 28 van de plaatsingslijst.

De Bakker bleef echter knokken en verzilverde op 2-2 zijn eerste breakkans. Daarmee was het verzet van de Spanjaard gebroken. De mondiale nummer 162 sloeg nogmaals toe en stelde na twee uur en achttien minuten de zege veilig. Hij stond twee keer eerder tegenover Federer (als vijfde geplaatst), die zich eerder op de dag ontdeed van Ivo Karlovic. Beide ontmoetingen werden gewonnen door de Zwitser.