Domenicali: Ferrari heeft werk aan de winkel

Peterselieman

Ferrari-teambaas Stefano Domenicali heeft toegegeven dat er voor zijn team nog veel werk aan de winkel is. De scharlakenrode bolides werden afgelopen weekend in Australië na de diskwalificatie van Daniel Ricciardo vierde en zevende, ver achter de Mercedes van winnaar Nico Rosberg.

Het positieve voor Ferrari was dat beide auto's de finish haalden. "We liggen achter, dus we moeten in de dagen dat we in de fabriek kunnen werken ons richten op een snel herstel. We hebben nog slechts één race gehad en nog achttien te gaan, dus de tijd is er nog en dat heb ik mijn teamleden ook gezegd. Het was een teleurstellende race en ik weet waarom we niet het maximale uit onze prestaties hebben kunnen halen."

Zowel de F14 T van Fernando Alonso als die van Kimi Räikkönen kampte met elektrische problemen, waardoor ze niet voluit konden gaan. "We hebben gezien dat Mercedes absoluut sterk is. In het gevecht met de anderen hadden we, als we geen problemen hadden gehad, hadden we misschien een ander resultaat kunnen boeken, maar we moeten het doen met hoe het gelopen is."

Domenicali voegde hieraan toe dat er nog aan de Ferrari-krachtbron gesleuteld moet worden. Het toevoegen van extra pk's kan ervoor zorgen dat een coureur minder lang volgas hoeft te rijden en hiermee brandstof kan besparen.