Red Bull: "Ricciardo verdient tweede plaats"

Frank (franklop)

De leiding van de formule 1-renstal van Red Bull zegt zeker te weten dat Daniel Ricciardo onterecht zijn tweede plaats in de Grand Prix van Australië is ontnomen. "Het was geen fout van de coureur en geen fout van de ploeg", zegt teamchef Christian Horner. "Het lag allemaal aan een sensor bij de brandstofmeter die niet werkte."

De wedstrijdleiding van de Grand Prix in Melbourne schrapte Ricciardo na lang beraad uit de uitslag, na de ontdekking dat de Australiër de nieuwe brandstofregels had overtreden. De coureur van Red Bull overschreed volgens stewards de maximaal toegestane hoeveelheid brandstof van 100 kilogram per uur.

Red Bull had in plaats van de door de FIA uitgegeven en geijkte sensoren, toch de door het team zelf geteste sensor geplaatst. De wedstrijdleiding had tijdens de race al verzocht om de hoeveelheid brandstof per uur terug te schroeven, maar het team hield vol dat hun eigen sensor van de brandstofmeter wel de juiste waarden aangaf.

De Oostenrijkse renstal, die wereldkampioen Sebastian Vettel vroeg in de race zag uitvallen met mechanische problemen, ging direct in beroep tegen de beslissing van de wedstrijdleiding.

Red Bull: Ricciardo verdient tweede plaats
Red Bull: Ricciardo verdient tweede plaats (Foto: ANP)