De Boer: "Het ging allemaal te gezapig"

Pino112

Frank de Boer was zondag niet gelukkig met het optreden van Ajax tegen NAC Breda. De Amsterdammers lieten twee punten liggen in Breda. Net als vorige week tegen SC Cambuur (1-1) moest de ploeg van De Boer genoegen nemen met een punt.

"Het ging allemaal te gezapig. We kregen geen kansen of ruimte voor onszelf", zei de coach van Ajax tegen FOX Sports"De overtuiging was er niet en dan krijg je een 0-0. We hebben niet goed genoeg gespeeld om de drie punten mee naar huis te nemen. Soms moet je net iets meer geven dan dat je denkt dat genoeg is", aldus De Boer, die nog naar de oorzaken zoekt van de remises tegen Cambuur en NAC.

"Het is heel moeilijk om te zeggen wat er misgaat. Er moet soms een gebeurtenis op het veld komen voor een reactie. Het is een slecht als je dat nodig hebt om meer arbeid te leveren en meer duels te leveren. Het gaat ook vooral om de passing", verklaart de oefenmeester.

"Ons baltempo is te laag om de tegenstander te verrassen. Je ziet dat als we bij vlagen wel snel combineren, we direct dreigender worden", besluit De Boer. Ajax staat na 28 wedstrijden zeven punt voor op achtervolgers FC Twente en Vitesse.

NAC-collega Nebojsa Gudelj hoopte stiekem op de volle pond in eigen huis. "Misschien hadden we hier nog meer uit kunnen halen, gezien de kansen die we gekregen hebben. Toch ben ik relatief tevreden. Met nog meer lef hadden we misschien een nog beter resultaat kunnen boeken."

"In de tweede helft had Ajax meer balbezit, maar onze organisatie bleef goed staan. Ik ben niet verrast dat we zo makkelijk op de been bleven, want we blijven altijd hard werken", aldus Gudelj. NAC staat na het gelijkspel elfde. Het gat met de degradatiezone is zes punten.