Biatlete Mäkäräinen pakt triple in eigen land

heywoodu

Biatlete Kaisa Mäkäräinen heeft in Kontiolahti na beide sprints ook de achtervolging gewonnen. Voor eigen publiek was de Finse onklopbaar, waardoor ze haar leiding in de World Cup uit wist te breiden.

Door haar overwinning in de sprint mocht ze enkele seconden voor de Noorse Tora Berger starten, maar net zoals alle andere achtervolgers zag de Finse ook Berger niet meer terug. Door haar razendsnelle langlaufen en goede schieten lag ze halverwege ruim aan de leiding. Alleen de Wit-Russische Darya Domracheva zat nog binnen een minuut, op ruim veertig seconden. 

In de derde schietbeurt maakte Mäkäräinen haar tweede fout, waardoor Domracheva, die wel foutloos bleef, dichterbij kon komen. De laatste vijf schijven waren echter allemaal raak, terwijl de Wit-Russische één strafronde moest lopen. Hierdoor was de zege voor de Finse binnen, en voor Domracheva kwam plek twee niet meer in gevaar.

De derde plek was voor Olga Zaitseva. De Russische raakte bij de eerste schietbeurt slechts één schijf, maar was daarna sterk genoeg om op het podium te komen.