Josh Brolin openhartig over heroïnegebruik

Sanne (Syth86)

Josh Brolin geeft toe als jonge knul wel eens heroïne te hebben gebruikt. "Het klinkt ernstig als je het zo zegt, maar zo was het. Ik ben er nooit aan verslaafd geraakt en ook niet aan gestorven, in tegenstelling tot negentien van mijn vrienden uit die tijd", zegt de acteur tegen de entertainmentzender E!.

"Het was in de jaren tachtig in Santa Barbara", gaat de 45-jarige Brolin verder. "Het was de tijd van punkrock. Je had kinderen van nalatige rijke ouders en kinderen van nalatige arme ouders. Alles liep door elkaar. Ik heb nooit meer zo'n groep meegemaakt."

Brolin legt uit hoe hij auto's stal om aan drugsgeld te komen en hoe hij regelmatig in aanraking kwam met justitie. Zijn problemen hadden deels te maken met zijn open instelling die hem als acteur later goed van pas zou komen.

"Ik vond altijd dat je alles moest proberen", zegt Brolin. "Maar dat geloof ik niet meer. Avonturen beleven is allemaal leuk en aardig, maar met fantasie kom je een heel eind. Dat is een stuk intelligenter en voorkomt dat er ernstige dingen met je gebeuren."