World Cup biatlon opnieuw voor Fourcade

heywoodu

Martin Fourcade heeft in Kontiolahti voor de derde keer op rij dat World Cup biatlon gewonnen. Door zijn tweede plaats bij de achtervolging in Finland kan hij met nog drie wedstrijden te gaan niet meer ingehaald worden. De Fransman is de derde biatleet die drie keer op rij de World Cup wint.

Johannes Thingnes Bø mocht als eerste beginnen aan de achtervolging, hij won beide sprints in Kontiolahti. In de zeer lastige omstandigheden, het waaide stevig door, was er voor de jonge Noor lang geen vuiltje aan de lucht. Pas bij de derde van vier schietbeurten maakte hij zijn eerste fout. Alle directe achtervolgers hadden op dat moment echter ook al één of meerdere fouten achter hun naam, waardoor Bø een voorsprong van meer dan een minuut had.

Bij de laatste schietbeurt leek het echter volledig de mist in te gaan. De jonge Noor kon slechts één van de vijf schijven raken en moest dus vier keer de strafronde in. Fourcade leek hem vervolgens in te halen, maar gelukkig voor Bø kon de Fransman zijn voorlaatste schijf niet raken. Hierdoor kon de Noor toch nog onbedreigd naar zijn derde zege op rij lopen.

Fourcade werd tweede, en daarmee sloeg hij definitief het gat met alle anderen in de World Cup. Emil Hegle Svendsen, die op de tweede plek stond, moest in de achtervolging maar liefst negen keer de strafronde in, waarna hij het voor gezien hield. Daardoor schoof Bø zelfs op naar plek twee in de stand, maar ook hij kan Fourcade niet meer inhalen.

Fourcade op de Spelen in Sochi, waar hij naar huis ging met twee keer goud (Foto: Pro Shots/GEPA)
Fourcade op de Spelen in Sochi, waar hij naar huis ging met twee keer goud (Foto: Pro Shots/GEPA)