[WK] Nederlanders niet naar finale

heywoodu

Shorttracksters Jorien ter Mors en Yara van Kerkhof hebben zich op het WK in het Canadese Montréal niet weten te plaatsen voor de finale op de 1500 meter. In de halve finale werd Ter Mors derde, waar een plek bij de eerste twee gevraagd werd. Van Kerkhof werd vijfde. Ook de twee mannen, Freek van der Wart en Sjinkie Knegt, haalden het niet.

Ter Mors leek lang af te stevenen op een plek in de finale, maar in de laatste honderd meter zag ze de Britse Elise Christie voorbij steken, waardoor Ter Mors derde werd. Haar halve finale werd gewonnen door de Zuid-Koreaanse Suk-Hee Shim.

Van Kerkhof ging lang aan de leiding, maar zoals te verwachten was viel ze tegen het einde van de wedstrijd ver terug. Arianna Fontana, één van de favorieten, werd gediskwalificeerd omdat ze de Zuid-Koreaanse Seung-Hi Park onderuit haalde. Park haalde daardoor de finale, evenals de Chinese Kexin Fan en de Amerikaanse Jessica Smith.

Bij de mannen lukte het ook Freek van der Wart niet om een plek voor de finale te bemachtigen. Hij werd vijfde in zijn heat, die werd gewonnen door de Zuid-Koreaan Han-Bin Lee, voor diens landgenoot Se-Yeong Park.

Knegt deed de hele race voorin mee, en door een rare beweging van de Chinees Dajing Wu lag hij zelfs op de tweede plek. Zijn loting was echter ongunstig, want hij zat in de halve finale met de twee absolute topfavorieten, Charles Hamelin en Viktor An. In de slotronde ging An hem voorbij, waardoor hij op de nutteloze derde plek eindigde.