Schaken acht de tijd rijp voor transfer

Maarten (rubbereend)

Met zijn 31 jaar is Ruben Schaken in de herfst van zijn carrière aanbeland. De ervaren flankspeler wil zijn geluk graag in het buitenland beproeven. Schaken werkte zich op relatief late leeftijd op naar de Nederlandse top, en is benieuwd geraakt naar een leven als voetballer buiten de landsgrenzen.

Aankomende zomer is naar eigen zeggen het moment om die droom te verwezenlijken. "Elke speler wil een keer in het buitenland spelen, vooral ik", zo vertrouwde hij RTV Rijnmond toe. "Tot op heden is het er nooit van gekomen, ik heb het zelf ook een paar keer laten lopen. Als het er een keer van moet komen, is het deze zomer."

Schaken wist als jeugdspeler niet door te breken bij Ajax, en belandde via een omweg bij SC Cambuur. Via BV Veendam en VVV-Venlo verdiende hij uiteindelijk een transfer naar Feyenoord. In Rotterdam schopte de geboren Amsterdammer het tot international.

In zijn zoektocht naar een buitenlands avontuur is de aanvaller afhankelijk van de belangstelling. Indien een transfer uitblijft schikt hij zich zonder morren in zijn rol bij Feyenoord. "Ik speel bij de mooiste club van Nederland, we hebben topsupporters. Het is dan ook geen straf om netjes je contract uit te dienen."

Schaken kwam dit seizoen tijdens 25 competitieduels in actie, waarvan hij er negentien vanaf het startsignaal mocht meemaken. Daarin kwam hij vier keer tot scoren.