Dinsdag hoorzitting over zaak Justin Bieber

Redactie

Justin Bieber krijgt dinsdag tijdens een hoorzitting mogelijk te horen wanneer hij zich moet melden in de rechtszaal wegens onder meer rijden onder invloed. De zaak werd tot twee keer toe uitgesteld, onder meer wegens de commotie die ontstond rond videomateriaal van Biebers arrestatie in januari in Miami Beach.

Een rechter oordeelde vorige week dat de opnames, waarop te zien is hoe een dronken Bieber in een potje plast, moesten worden vrijgegeven. Inmiddels is dat gebeurd. Biebers edele delen zijn bedekt met een zwart blokje. De advocaten van de zanger probeerden de beelden buiten de media te houden.

De 20-jarige zanger kreeg maandag karrenvrachten kritiek over zich heen met betrekking tot een andere zaak. Bieber werd vorige week aan de tand gevoeld over een vechtpartij van zijn bodyguard en beelden van dat verhoor kwamen maandag naar buiten. De zanger werd woedend toen hij werd ondervraagd over Selena Gomez.

"Fantastisch, hoe sommige mensen de acties van anderen verdraaien", twitterde Bieber, die met name werd afgemaakt om zijn arrogante houding. "We hebben allemaal het recht onszelf te verdedigen en ons lastiggevallen te voelen. Ze krijgen ons niet klein", deelde hij met zijn volgers. "We zijn te sterk. We hebben te veel liefde in ons."

Bieber komt de laatste tijd met name in het nieuws vanwege zijn aanvaringen met justitie. Een zaak wegens mishandeling van een limousinechauffeur in Toronto wordt in april voortgezet, zo werd maandag duidelijk. In Los Angeles wordt hij mogelijk aangeklaagd wegens het gooien van eieren naar de woning van zijn buurman.