Verdachten Drentse moorden langer vast

Redactie

De mannen uit Hoogeveen die ervan worden verdacht iets te maken te hebben gehad met drie Drentse moorden blijven de komende veertien dagen achter slot en grendel. De rechter-commissaris in Assen heeft donderdag bepaald dat er voldoende aanwijzingen zijn om ze voorlopig vast te houden.

De mannen van 28 en 29 jaar worden ervan verdacht samen een bejaard echtpaar in Exloo en een 55-jarige man op het Dwingelderveld te hebben vermoord. Over een eventuele bekentenis werd donderdag in de rechtbank niets prijsgegeven. Dna-materiaal van de broers wordt vergeleken met de sporen die in Exloo en Dwingelderveld zijn gevonden.

De lichamen van de twee echtelieden uit Exloo werden eind juli vorig jaar op bed in hun woning aangetroffen. Ongeruste kinderen hadden bij de politie aan de bel getrokken. Aanvankelijk werd uitgegaan van een zelfmoord. Nader onderzoek wees uit dat het echtpaar door een misdrijf om het leven was gekomen.

De 55-jarige man werd begin november 2012 levenloos op het Dwingelderveld aangetroffen. De man was na een wandeling met zijn twee honden niet meer thuis gekomen. Het lichaam werd na drie dagen zoeken gevonden. Hij bleek te zijn doodgeschoten.

De Hoogeveners werden maandagavond in hun woning door een arrestatieteam in de boeien geslagen.