Ecclestone wil verder sleutelen aan F1-kalender

Peterselieman

Formule 1-baas Bernie Ecclestone blijft bezig met het aanpassen van de Formule 1-kalender. Gisteren werd bekend dat Azerbeidzjan in de toekomst een race krijgt en dat Long Beach in beeld is voor een terugkeer. Nu speculeert hij over Duitsland, Frankrijk, India, Zuid-Korea, Mexico en New Jersey.

Zo laat Ecclestone weten dat de race in Duitsland in gevaar is. De wedstrijd wordt afwisselend georganiseerd door de Hockenheimring en de Nürburgring. Laatstgenoemd circuit verkeert in de financiële problemen mede doordat de overheden in Europa de races niet meer mogen subsidiëren. Mogelijk gaat de race een combinatie worden met Frankrijk waar Magny-Cours nog altijd aan de terugkeer van de F1 werkt.

De wedstrijd in India is dit jaar van de kalender gehaald vanwege de administratieve lasten en belastingwetgeving in het land. Het leek erop dat dit in januari al opgelost zou zijn, maar het kost meer tijd, waardoor de Formule 1 er mogelijk pas in 2016 weer terugkeert.

Zuid-Korea is dit jaar vanwege financiële problemen van de kalender verdwenen en volgens Ecclestone zal dit niet veranderen zolang de regering de wedstrijd geen handje wil helpen. Beter nieuws is er voor Mexico dat volgens de Brit voor 2015 een contract op zak heeft, terwijl New Jersey ook nog altijd in beeld is, nu er een nieuwe financier gevonden lijkt te zijn.