[PL Darts] Voorbeschouwing week 5

Tom (Nappie-Oleon)

De Premier League of Darts is nu vier weken onderweg en het klassement begint zich voorzichtig af te tekenen. Door de overwinning van Raymond van Barneveld op landgenoot Michael van Gerwen vorige week steeg Barney naar de derde plaats. Peter Wright nam in Glasgow de koppositie van Mighty Mike over. De vijfde speelronde van de Premier League zal in het Zuid-Engelse Exeter plaatsvinden.

Je zou zeggen dat het met het vertrouwen van Van Barneveld wel goed zit na zijn verassende zege op Van Gerwen. Echter, het feit dat RVB voor de zoveelste keer van pijlen wisselde deed anders vermoeden. RVB speelde al vijf keer eerder in Exeter en de laatste twee jaren wist hij te winnen. Tegenstander Chizzy Dave Chisnall verloor vorige week van Gary Anderson, en staat voorlopig op de achtste plaats op de ranglijst.

Adrian Lewis wist in 4 jaar Exeter nog nooit te winnen: in 2010 gelijk tegen James Wade en de afgelopen jaren kansloos onderuit tegen Mark Webster, Gary Anderson en Wes Newton. Ook vorige week verloor Jackpot ruim van Wes Newton. Lewis trof Van Gerwen al vaak voor de camera’s en elke keer leverde het treffen een spektakel op. In de laatste editie, op het WK, droogde de latere wereldkampioen de Engelsman in de halve finale met maarliefst 6-0 af.

Phil Taylor boekte vorige week eindelijk zijn eerste zege van het seizoen: Simon Whitlock werd verslagen, waarmee The Power de rode lantaarn overgaf aan The Wizard. Kan de beste darter ooit de goede lijn van verleden week doortrekken met een zege op Gary Anderson?  De statistieken zijn in elk geval in zijn voordeel: 13-2 in het voordeel van de Engelsman.

 Premier League - speelronde 5    
Wes Newton (Eng) vs. Simon Whitlock (Aus)
Peter Wright (Sch) vs. Robert Thornton (Sch)
Raymond van Barneveld (Ned) vs. Dave Chisnall (Eng)
Adrian Lewis (Eng) vs. Michael van Gerwen (Ned)
Phil Taylor (Eng) vs. Gary Anderson (Sch)

 

Deze week is de Premier League te zien op TV via RTL7 op 6 maart vanaf 20.00 uur. Alle wedstrijden van de Premier league zijn elke donderdag live te volgen via de live stream op de website RTL7darts.nl.