Kieftenbeld teleurgesteld in Groningen

Frank (franklop)

Maikel Kieftenbeld weet nog niet waar zijn nabije toekomst ligt. De middenvelder van FC Groningen heeft aflopend contract en de onderhandelingen zijn gestopt. Kieftenbeld (23) heeft bij FC Groningen nog een contract tot komende zomer. De middenvelder uit Dalfsen was met de club in gesprek over een nieuwe verbintenis. Het aanbod van de huidige nummer negen van de ranglijst sprak onvoldoende waardering uit voor Kieftenbeld.

"De eerste aanbieding die de club mij heeft gedaan, vond ik wat teleurstellend", aldus Kieftenbeld tegen Voetbal International. "Vervolgens zijn we om de tafel gaan zitten en hebben beide partijen gezegd wat ze wilden. Daarna is alles even op een laag pitje komen te staan. Voor mij breekt een interessante periode aan."

Kieftenbeld begon dit seizoen op de bank, maar is inmiddels een vaste waarde bij trainer Erwin van de Looi. De voormalig jeugdinternational speelde 22 competitiewedstrijden FC Groningen deze jaargang. Na de start op de bank miste Kieftenbeld alleen het thuisduel met FC Twente (1-1) vanwege een schorsing.

In de zomer van 2010 kwam de middenvelder over van Go Ahead Eagles. FC Groningen betaalde 300.000 euro voor Kieftenbeld. Sinds zijn overgang speelde hij meer dan honderd competitiewedstrijden voor de Trots van het Noorden. Dit weekend wacht voor FC Groningen een thuisduel met Feyenoord.