Bertens maakt kans op speciale prijs Fed Cup

Frank (franklop)

Tennisster Kiki Bertens maakt kans op een Fed Cup Heart Award. Dat heeft de internationale tennisbond ITF maandag bekendgemaakt. De Wateringse gaat de strijd aan met Simona Halep uit Roemenië in groep I van de Europees/Afrikaanse zone. Bertens hoort in het weekeinde van 19 en 20 april, als Nederland om een plaats in de Wereldgroep II strijdt tegen Japan, of ze gewonnen heeft.

De Fed Cup Heart Award wordt sinds 2009 uitgereikt. De prijs gaat naar tennissters die hun land uitzonderlijk hebben vertegenwoordigd, bijzondere moed hebben getoond op de baan en toewijding aan hun team hebben getoond tijdens de landenwedstrijd.

In totaal worden vier Heart Awards uitgereikt. In de Wereldgroep en de Wereldgroep II zijn de Duitse Angelique Kerber, de Italiaanse Karin Knapp, de Zwitserse Belinda Bencic en Agnieszka Radwanska uit Polen genomineerd. In groep I van de Amerikaanse zone maken Teliana Pereira uit Brazilië en de Paraguayaanse Montserrat Gonzalez kans op de prijs. In de Aziatisch/Oceanische zone gaat het tenslotte tussen Luksika Kumkhum uit Thailand en de Oezbeekse Sabina Sharipova.

Bezoekers van de Fed Cup-website bepalen welke vier speelsters de prijs krijgen. Tot eind maart kunnen zij stemmen.