Smedley naar Williams

DenS (Dennis)

Rob Smedley verhuist toch nog naar Williams, hiermee volgt hij zijn vriend Felipe Massa. De geruchten gingen al een tijd rond in de Formule 1-paddock, maar nu is het officieel. Smedley heeft de functie Head of Vehicle Performance gekregen bij het Britse F1-team. Williams trok tevens strateeg Richard Lockwood aan die vanaf Marussia komt.

Pat Symonds, chief technical officer, is blij met de nieuwe aanwinsten: "Williams ondergaat een metamorfose en deze nieuwe aanstellingen tonen hoe ambitieus we zijn. We hebben een aantal personele versterkingen om onze ambities waar te maken en ik verwelkom deze nieuwe krachten. 2014 is de grootste verandering op regeltechnisch vlak die ik ooit heb gezien in de Formule 1 en daarom is het belangrijk dat we in de breedte over veel kwaliteit binnen onze organisatie beschikken. Williams heeft een reputatie van uitblinken op gebied van engineering en met deze aankondigingen passen in de lijn die we ingezet hebben om dit team weer succesvol te laten zijn."

Smedley gaat niet aan de slag als race-engineer van Massa. Eind januari werd al bekend dat Andrew Murdoch dit op zich zal nemen. Smedley zal zich zowel op het circuit als in de fabriek gaan bemoeien met de ontwikkeling van de auto en wordt daarmee de schakel tussen de race-engineers van Felipe Massa en Valtteri Bottas en de rest van het team.