Ferrer naar kwartfinale in Rio de Janeiro

Frank (franklop)

David Ferrer heeft de kwartfinale van het ATP-toernooi in Rio de Janeiro bereikt. De als tweede geplaatste Spanjaard snelde na een moeizaam begin langs de Argentijn Federico Delbonis met 7-6 (2) en 6-1. Ferrer was vorige week de beste in Buenos Aires. Zijn volgende opponent is de Braziliaan Thomaz Bellucci, die zich tegen Juan Monaco (7) uit Argentinië terug knokte na een achterstand: 4-6, 6-3 en 6-3.

Tommy Robredo sloeg zich eveneens naar de laatste acht. De nummer vier van de plaatsingslijst uit Spanje rekende op het Braziliaanse gravel af met de Servische qualifier Dusan Lajovic met 6-2 en 6-1. Robredo, die elf van zijn twaalf titels op gravel won, stuit nu op Pablo Andujar (8). Zijn landgenoot hoefde niet in actie te komen, omdat Martin Klizan zich geblesseerd afmeldde.

Bij de vrouwen drong Klara Zakopalova door tot de kwartfinale. De als eerste geplaatste Tsjechische ontdeed zich in twee sets van Silvia Soler-Espinosa met 6-4 en 6-1. Kiki Bertens werd eerder al in de tweede ronde uitgeschakeld door Paula Ormaechea (3) uit Argentinië.