One Direction en Arctic Monkeys winnen Brit Awards

Redactie

One Direction en Arctic Monkeys wisten woensdagavond twee Brit Awards in de wacht te slepen in Londen. Zo won de boyband de awards voor beste videoclip en grootste internationale succes. Arctic Monkeys wist de prijzen voor beste Britse groep en beste album binnen te slepen.

Zanger Harry Styles leek niet helemaal door te hebben dat de band kans maakte op een prijs. Toen de band de Brit Award voor grootste internationale succes won, zat de zanger op het toilet. Styles rende uiteindelijk het podium op om onder luid gejuich alle fans te bedanken.

Arctic Monkeys-zanger Alex Turner wilde niet 'een heel rijtje namen bedanken' voor de award. Toen de band de prijs voor beste album won, liet Turner vaag weten dat 'rock 'n roll nooit doodgaat' en 'dankbaar te zijn'.

Ook internationale artiesten vielen in de prijzen. Zo werd de Amerikaan Bruno Mars gekroond tot beste zanger wereldwijd en nam de Nieuw-Zeelandse Lorde de prijs voor beste internationale zangeres in ontvangst. Daft Punk uit Frankrijk werd uitgeroepen tot beste groep wereldwijd.

De presentatie van de show was in handen van de Britse acteur en komiek James Corden. Onder anderen Beyoncé, Bruno Mars, Arctic Monkeys en Katy Perry traden op tijdens de uitreiking. Prince trad ondanks eerdere geruchten van een optreden niet op, wel reikte hij een prijs uit.

Vorig jaar gingen Emeli Sandé en Ben Howard met de meeste beeldjes naar huis. De zangeres en zanger wonnen ieder twee prijzen. De prijzenregen streek voor de 34e keer neer. De beeldjes werden ontworpen door hoedenmaker Philip Treacy.