Curlers China naar halve finale, Noorwegen en G-B naar play-off

Boris (borisz)

De curlers van China hebben zich geplaatst voor de halve finale. In een spannende wedstrijd klopten ze de curlingheren uit Groot-Brittannië. Het werd 6-5. De Britten zijn veroordeeld tot het spelen van een play-off tegen Noorwegen. 

Noorwegen ging met 3-5 onderuit tegen het al uitgeschakelde Denemarken. Rusland won met 8-7 van Duitsland en Zwitserland was met 6-3 voor de Verenigde Staten. De beslissingswedstrijd staat voor dinsdag gepland. 

In de groepsfase won met Noorwegen met 7-6 van Groot-Brittannië. De winnaar van de beslissingswedstrijd zal in de halve finale spelen tegen groepswinnaar Zweden. De andere halve finale gaat tussen Canada en China. Denemarken eindigt als zesde. De Russen worden zevende en Zwitserland achtste. Rusland en Zwitserland hebben beiden drie duels gewonnen, maar het onderlinge resultaat is in het voordeel van Rusland. De Verenigde Staten en Duitsland zullen het zonder olympisch diploma moeten stellen. 

Vanaf 16:00 Nederlandse tijd beginnen de laatste groepswedstrijden bij de vrouwen. De curlingdames uit Canada en Zweden zijn al zeker van een plekje bij de laatste vier. Groot-Brittannië, Japan, China en Zwitserland maken aanspraak op de andere twee plekken. 

Uitslagen

Land Land Uitslag
China Groot-Brittannië 6-5 
Zwitserland Verenigde Staten 6-3 
Noorwegen Denemarken 3-5 
Duitsland Rusland 7-8 

Stand

# Land Gespeeld Gewonnen Verloren
1 Zweden 9 8 1
2 Canada 9 7 2
3 China 9 7 2
4* Noorwegen 9 5 4
4* Groot-Brittannië 9 5 4
6 Denemarken 9 4 5
7 Rusland 9 3 6
8 Zwitserland 9 3 6
9 Verenigde Staten 9 2 7
10 Duitsland 9 1 8

*beslissingswedstrijd nodig.