Bobber Zubkov breidt leiding uit, Van Calker 21e

heywoodu

Alexander Zubkov heeft samen met remmer Alexey Voevoda zijn voorsprong in de tweemansbob vergroot. In de tweede run was de 39-jarige Rus opnieuw de snelste. Alleen zijn landgenoot Alexander Kasjanov bleef met 0,03 seconden achterstand in de buurt en schoof op van de elfde naar de vijfde plek.

Na de eerste run stond Zubkov met de Rusland 1 nog aan de leiding, voor de Verenigde Staten 1 en 2, met Steven Holcomb en Cory Butner als piloten. Butner maakte echter een grote fout en viel ver terug. Met een elfde plek op 0,74 seconden van Zubkov is hij vrijwel kansloos voor de medailles. Ook Holcomb viel wat terug, maar dat bleef beperkt tot één plek. Zijn grootste rivaal van dit seizoen, Beat Hefti in de Zwitserland 1, wist hem nipt in te halen.

De voorsprong van Zubkov op Hefti bedraagt al 0,32 seconden, maar daarachter zijn de verschillen kleiner. Tussen Hefti in de Zwitserland 1 en Rico Peter, die met de Zwitserland 2 op de twaalfde plek ligt, zit slechts een halve seconde. Van Calker liet opnieuw de 21e tijd noteren, ondanks een redelijk goede run. Hiemee staat hij op nu alleen op de 21e plek, waar hij die na de eerste run nog moest delen met de Brit Lamin Deen. Samen met Bror van der Zijde staat Van Calker op 2,18 seconden achter Zubkov.