Kickstarter gehackt

Chuck-N0rr1s

Afgelopen woensdagnacht is de crowdfunding site Kickstarter gehackt, dit heeft de site bekendgemaakt. Er is volgens Kickstarter geen creditcardinformatie gestolen. Voor zover bekend hebben slechts twee accounts verdachte activiteiten vertoond. Het management adviseert dan ook om je wachtwoord te veranderen. Ook op andere sites waarop je het zelfde wachtwoord gebruikt.

“Het spijt ons verschrikkelijk dat dit is gebeurd”, vertelde Kickstarter CEO Yancey Strickler. “Wij hanteren een hoog niveau omtrent accountbeveiliging. Nadat bekend werd dat er een lek is misbruikt, hebben wij direct de nodige handelingen uitgevoerd om te voorkomen dat dit in de toekomst nogmaals gebeurt.”

De hackers hebben wel de gebruikersnamen, telefoonnummers, wachtwoorden en e-mailadressen van de gebruikers weten te bemachtigen. Kickstarter heeft niet vrijgegeven hoeveel data er is gestolen.

Kickstarter is een crowdfundingplatform. Bedrijven en initiatieven kunnen op deze website geld inzamelen om zo hun creatieve projecten tot leven te wekken. Sinds de lancering in 2009 zijn er meer dan 50.000 projecten gefinancierd. Ouya, Pebble en Spark Core zijn een aantal bekende gefinancierde kickstarterprojecten.