[WTT] Cilic roept Sijsling halt toe

Peterselieman

Igor Sijsling heeft bij het ABN AMRO-tennistoernooi in Rotterdam in de halve finale zijn waterloo gevonden. De Amsterdammer boog in drie sets voor Marin Cilic uit Kroatië: 7-5, 3-6 en 2-6. Cilic speelt zondag in de eindstrijd in Ahoy tegen Tomas Berdych. Die Tsjech (3) was eerder zaterdag Ernests Gulbis de baas in de andere halve finale.

Sijsling liet net als de afgelopen dagen aanvallend spel zien in Ahoy. Tot vreugde van het publiek kwam de laatst overgebleven Nederlander vroeg in de wedstrijd op een break voorsprong, maar Cilic pakte meteen daarna ook Sijslings servicebeurt. In de elfde game sloeg Sijsling nogmaals toe en nu serveerde hij de set uit.

In het tweede bedrijf was Cilic, die als nummer 37 van de wereld 27 plaatsen hoger staat dan Sijsling en ook de voorgaande twee ontmoetingen in zijn voordeel beslechtte, vanaf de start bij de les. Via een break liep de Kroaat uit naar een break en die gaf hij niet meer uit handen.

In de beslissende set ging het vier games lang gelijk op. Bij 2-2 pakte Cilic opnieuw een break en bij 2-4 lukte dat nogmaals. De wedstrijd uitserveren bleek vervolgens geen enkel probleem.