IJshockeyers VS winnen in thriller van Rusland

Boris (borisz)

De Amerikaanse ijshockeyploeg heeft zaterdag van aartsrivaal Rusland gewonnen. In het Bolshoy-stadion werd het veelbesproken treffen het aanzien meer dan waard. Uiteindelijk was Team USA pas na een shoot-out de betere ploeg: 3-2. De Amerikanen staan daardoor na twee duels bovenaan in poule A.

De Russen namen halverwege de tweede periode in de spannende wedstrijd de voorsprong via Pavel Datsyuk. Cam Fowler maakte echter zeven minuten later gelijk en halverwege de derde periode kwamen de Amerikanen via Joe Pavelski zelfs op 2-1. Aangevuurd door het overwegend Russische publiek ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker en Datsyuk scoorde die zeven minuten voor tijd.

Omdat gelijke spelen niet mogelijk zijn in het ijshockey, moest de verlenging een winnaar aanwijzen. In vijf minuten scoorden beide ploegen echter niet. Een shoot-out was de volgende stap om tot een winnaar te komen. Na acht schoten van beide ploegen was er pas een beslissing. TJ Oshie schoot die achtste Amerikaanse poging raak, terwijl Ilja Kovaltsjoek miste voor de Russen.