Calderwood per direct weg bij De Graafschap

Sjors (Sj0rSz)

Jimmy Calderwood heeft zijn contract bij De Graafschap per direct ingeleverd. Eerder vandaag kwam de oefenmeester van De Superboeren flink in botsing met de directie van de club.

De aanleiding voor de confrontatie is de rol van assistent Richard Roelofsen. Bij de aanstelling van Calderwoord werd hem verzocht Roelofsen te offeren. Volgens de directie zou hij een stoorzender binnen de selectie zijn. De Schot gaf gehoor aan dit verzoek, waarna de assistent-trainer naar de beloften werd teruggezet.

Het frappante aan de situatie is nu dat diezelfde directie in de afgelopen dagen aan Calderwoord vroeg om Roelofsen weer terug te nemen. Daarnaast werd de suggestie gewekt dat de andere assistent-trainers geen vertrouwen meer in de schot zouden hebben. Vanmiddag werd hem dan ook verzocht zichzelf ziek te melden, waarna de overbekende bom barstte.

Calderwoord heeft zich in zijn gehele loopbaan als trainer nog nooit ziek gemeld en was dit nu ook niet van plan. Bovendien weigerde hij mee te werken aan de machtsstrijd binnen de club. De Schot zou nog tot het einde van het seizoen in dienst zijn en ontving geen salaris. Hij wilde alleen een vergoeding, als de ploeg erin slaagde de play-offs te bereiken.

Bovenstaande is tekenend voor het huidige seizoen van De Graafschap. Niet alleen in sportief opzicht zakt de ploeg steeds verder weg. Ook financieel gaat het de club zeker niet voor de wind.