Villeneuve: "F1 zelfdestructief bezig"

Peterselieman

Jacques Villeneuve is nooit weg van een stevige uitspraak over de Formule 1 en ook ditmaal houdt de Canadees zich niet in. Tegenover Autosport verklaarde de Canadees dat de sport zelfdestructief bezig is en hij ziet de toekomst dan ook verre van rooskleurig in.

"Ik maak me zorgen over de staat van de Formule 1. Ik hoop maar dat ik het mis heb. Ik begrijp het concept gewoon niet, snap niet wat ze proberen te doen. De Formule 1 is niet meer episch, de coureurs zijn geen helden meer. De maatregelen zijn te kunstmatig en het werkt niet. Het is misschien leuk voor zes maanden, maar daarna is de lol er van af. Het probleem is dat wanneer je eenmaal hiervoor hebt gekozen, je niet meer terug kan."

Villeneuve snapt niet dat de ontwikkeling van de motoren in de toekomst weer bevroren zal gaan worden en ook de manier waarop brandstof bespaard wordt zint hem niet. Zo hoeft de coureur weinig te doen om dit voor elkaar te krijgen en ook het inhalen gebeurt door op een knopje te drukken, terwijl je vroeger echt je best moest doen om een andere rijder te passeren.

Ook moet de sport kijken naar welke fans ze willen bedienen. "Ze richten zich op het verkeerde publiek. Ze proberen een milieuvriendelijk karakter op te bouwen en een jong publiek aan te spreken. Maar de jeugd van tegenwoordig kan zich nergens lang op concentreren en wil elke twee seconden een inhaalactie. De oudere fans waardeerden gewoon de actie op de baan en respecteerden de heldendaden die de rijders verrichtten."