Julianne Moore en Ellen Page lesbiennes in drama

Borizzz

Julianne Moore heeft een van de hoofdrollen bemachtigd in het drama Freeheld. De 53-jarige actrice speelt de lesbische vriendin van het personage van de 26-jarige Ellen Page, die al eerder voor de film tekende. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Freehand vertelt het op feiten gebaseerde verhaal van Laurel Hester, de rol van Moore, een politieagente in New Jersey die doodziek werd en haar weduwepensioen niet mocht overdragen aan haar vriendin. Het werd eerder al verfilmd als korte documentaire, ook Freehand genaamd, die in 2007 een Oscar won.

Zach Galifianakis is te zien als Steven Goldstein, een activist van de homobeweging Garden State Equality. Hesters conservatieve politiepartner, die zich wezenloos schrok toen hij hoorde dat ze lesbisch is, besloot zich in te zetten voor gelijke rechten voor homostellen. Die rol moet nog worden gecast.

Het scenario is van Ron Nyswaner, vooral bekend van het op feiten gebaseerde homodrama Philadelphia, waarmee Tom Hanks in 1994 een Oscar won. Peter Sollett, bekend van Raising Victor Vargas en Nick and Norah's Infinite Playlist, gaat de film regisseren. De opnames moeten ergens deze zomer van start gaan. Wanneer de film verschijnt, is nog onbekend.


Julianne Moore en Ellen Page lesbiennes in drama (Foto: Novum)