WK lonkt voor twijfelende Gudelj

Jeffrey

Nemanja Gudelj mag hopen op deelname aan het WK. De talentvolle middenvelder van AZ staat aan de vooravond van een moeilijke keuze.

Het jeugdexponent van NAC Breda is geboren in Servië, en groeide op in Nederland. Omdat zijn ouders allebei uit Bosnië afkomstig zijn kan Gudelj kiezen tussen drie nationale ploegen waarvoor hij wil uitkomen.

"Ik ben geboren in Servië, opgegroeid in Nederland, heb van mijn twaalfde tot mijn zestiende voor KNVB-teams gespeeld en daarna alle Servische jeugdelftallen doorlopen", somt hij het verloop van zijn nog prille interlandloopbaan op tegenover Voetbal International. "Maar mijn ouders komen allebei uit Bosnië & Herzegovina, waar mijn oma's en andere familieleden ook nog wonen. Ook voor dat land zou ik kunnen uitkomen."

Bondscoach Safet Susic ziet het naar verluidt wel zitten in Gudelj. Zo zou hij de zoon van trainer Nebojsa Gudelj graag van dichtbij aan het werk zien. "Van Bosnische media heb ik nu vernomen dat de bondscoach van plan is me één dezer dagen te bellen", zegt Gudelj daarover. "Hij zou mij en nog twee andere jongens eventueel bij zijn groep willen halen."

Voorlopig schuift Gudelj een keuze nog voor zich uit. Het WK in het shirt van Bosnië is evenwel een aantrekkelijke optie. "Stel dat de bondscoach van Bosnië me er graag bij heeft en dat dan ook de enige optie is, dan ga ik daar zeker serieus over nadenken. Want hoe vaak krijg je de kans om een WK mee te maken, en dan ook nog in Brazilië? Maar het is geen kleine keuze en die zal ik dan ook niet overhaast maken. Want als ik één keer voor Bosnië speel, kan ik niet meer terug."