Oprah Winfrey Network maakt eerste tv-film

Sanne (Syth86)

Talkshowkoningin Oprah Winfrey gaat met haar tv-zender ook tv-films produceren. Het Oprah Winfrey Network heeft de rechten gekocht voor de verfilming van de memoires van zangeres en actrice Darlene Love, getiteld My Name is Love: The Darlene Love Story. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Love werd al belicht in de vorig jaar verschenen documentaire 20 Feet from Stardom, over het leven van de achtergrondzangers. Die film dingt mee naar de Oscar voor beste lange documentaire. OWN zendt de film vanaf volgend jaar in delen uit.

My Name is Love: The Darlene Love Story vertelt het verhaal van de inmiddels 72-jarige Love, die in de jaren zestig begon als achtergrondzangeres. In 1973 brak ze door met een nummer voor de film Basketball Jones van het komische duo Cheech & Chong. In de jaren tachtig en negentig werkte ze samen met grootheden als Cher en U2. Voor het filmpubliek is ze wellicht het bekendst als de vrouw van Danny Glovers personage in de Lethal Weapon-films.

Morgan Neville, die 20 Feet from Stardom regisseerde en produceerde, gaat ook The Darlene Love Story regisseren. Winfrey wordt uitvoerend producent en Love wordt zelf producent van het project.

Winfrey is allerminst een nieuwkomer als producent. Ze financierde al 32 tv-programma's en -films, waaronder haar wereldberoemde Oprah Winfrey Show. Ze legt momenteel de laatste hand aan The Hundred-Foot Journey, een drama met Helen Mirren over een Indiase familie die naar Frankrijk emigreert en een Indiaas restaurant opent tegenover een klassiek Frans restaurant met een Michelin-ster.


Oprah Winfrey Network maakt eerste tv-film (Foto: Novum)