Piratenpartij in beroep vanwege waxinehoudergooier

Redactie

De Piratenpartij stapt naar de Raad van State om te voorkomen dat waxinelichthoudergooier Erwin Lensink namens de partij meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen in Nijmegen. Dat bevestigt landelijk partijleider Dirk Poot na berichtgeving door De Gelderlander.

Aanvankelijk zouden beide partijen naar de Kiesraad in Den Haag stappen om te regelen dat Lensink, die in 2010 een waxinelichthouder naar de Gouden Koets gooide, op eigen titel meedoet in maart. Het landelijk bestuur wil niet dat hij onder de naam Piratenpartij deelneemt.

Maar dat is echter niet de correcte weg en dus moet de Piratenpartij uiterlijk donderdag beroep aantekenen bij de Raad van State, aldus Poot.

Afgelopen weekeinde ontstond ophef binnen de Piratenpartij toen bleek dat partijlid Lensink de partij en zichzelf in Nijmegen had aangemeld voor de gemeenteraadsverkiezingen. In overleg is toen besloten dat Lensink zou deelnemen met een eigen lijst en onder zijn eigen naam.

De Raad van State toetst of Lensink de juiste papieren en informatie heeft verstrekt aan het centraal stembureau. Als dat het geval is, bestaat volgens de krant de kans dat hij alsnog mag meedoen onder de naam Piratenpartij.