[WTT] Sijsling naar tweede ronde Rotterdam

Peterselieman

Igor Sijsling heeft dinsdag de tweede ronde bereikt van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De Nederlander was in Rotterdam met 6-2 en 6-2 te sterk voor de Russische oud-winnaar Mikhail Youzhny. In de volgende ronde komt Sijsling Michael Berrer tegen, die maandag nog Jesse Huta Galung uitschakelde.

Sijsling kreeg in de eerste set negen kansen op een break tegen de als zevende geplaatste Youzhny. De Rus zette daar één breekpunt tegenover. De Amsterdammer benutte twee van de kansen en haalde de set zonder al te veel moeite binnen.

In de tweede set brak Sijsling meteen door de opslag van de Rus heen en nam vervolgens een 4-0 voorsprong. Beiden hielden de games erna hun opslag, wat betekende dat Sijsling het op 5-2 in zijn eigen game kon uitserveren. Met wat moeite wist de Nederlandse tennisser na iets minder dan 75 minuten een einde te maken aan de partij.

Thiemo de Bakker, de derde en laatste Nederlander in het toernooi, komt woensdag in actie tegen de als vierde geplaatste Fransman Richard Gasquet. Andy Murray (2) speelt op dezelfde dag zijn eersterondepartij tegen Gasquet's landgenoot Édouard Roger-Vasselin.