Favoriet Turski onderuit in kwalificatie slopestyle

heywoodu

De freestyleskiesters zijn met het onderdeel slopestyle begonnen aan hun olympisch toernooi. De kwalificaties werden als eerste afgewerkt, met enkele verrassende resultaten. Zo haalden twee van de favorieten, Lisa Zimmermann uit Duitsland en Kaya Turski uit Canada, de finale niet.

In de eerste kwalifcatierun liet één van de grote favorieten direct zien wat ze waard was. Met een score van 88,80 punten was de Canadese Dara Howell al direct vrijwel zeker van kwalificatie voor de finale. Haar landgenote Kim Lamarre stond knap op de tweede plek. Ook de Amerikaanse Devin Logan stond er met 79,40 direct goed voor. Drie andere favorieten deden het een stuk minder. Keri Herman, landgenote van Logan, ging onderuit en stond slechts zestiende. Zimmermann kon ook niet op haar ski's blijven staan en stond achttiende. Kaya Turski, viervoudig X-Games-kampioene, ging hard tegen de vlakte.

In de tweede run nam Zimmermann opnieuw zeer veel risico, maar bij de laatste sprong ging het fout. Ze kon wel landen, maar moest zich met haar handen afzetten in de sneeuw om te blijven staan en werd daardoor slechts veertiende. Herman wist zich te verbeteren en haalde de finale, maar Turski wist het opnieuw niet waar te maken. Ze leek goed onderweg, tot ze in de aanloop naar de laatste sprong een fout maakte, te weinig snelheid had en viel bij de landing.