Nottingham krijgt grastoernooi terug in 2015

Peterselieman

Nottingham krijgt in 2015 een mannentennistoernooi. Het nieuwe evenement wordt op gras gespeeld en vindt in de week voor Wimbledon plaats, maakte de ATP maandag bekend. De mannen verlaten daarom Eastbourne. In 2015 wordt het grasseizoen verlengd. Tussen de grandslamtoernooien Roland Garros en Wimbledon zitten dan drie weken in plaats van twee.

Nottingham had van 1995 tot en met 2008 ook een grastoernooi. Dat toernooi werd echter vanaf 2009 gecombineerd met het WTA-toernooi van Eastbourne. Sinds 2009 heeft Nottingham wel een challengertoernooi, een niveau onder de ATP-tour.

Het toernooi van Rosmalen verhuist naar de week na Roland Garros. Tegelijkertijd tennissen de mannen dan bij een nieuw grastoernooi in Stuttgart, dat al eerder was aangekondigd. De week erna staan de toernooien van Halle en de Londense Queen's Club op het programma, die zwaarder worden ingeschaald. Beide worden een zogeheten 500-toernooi.

Na Nottingham volgt Wimbledon. In de week na het Engelse grandslamtoernooi wordt in het Amerikaanse Newport ook zoals gebruikelijk nog op gras gespeeld.