Mourinho gunt collega Seedorf succes

Maarten (rubbereend)

José Mourinho was in het verleden met veel succes coach van Internazionale, maar hij ziet rivaal AC Milan onder Clarence Seedorf graag de weg omhoog inslaan. Mourinho werkte tussen 2008 en 2010 voor Inter, waarmee hij de treble won in zijn laatste seizoen.

De huidige coach van Chelsea volgt de Italiaanse club nog altijd. De Portugees merkt ook dat de grootmachten uit Milaan niet meer zo goed presteren als in het verleden. Inter staat zesde in de Serie A, Milan neemt de tiende plaats in. De Rossoneri besloten Seedorf aan te stellen in de hoop op betere tijden. Mourinho hoopt dat de viervoudig Champions League-winnaar samen met Inter-coach Walter Mazzarri de clubs uit de modestad weer succesvol maken.

"Ik ben een Interista en zal dat altijd blijven. Ik denk dat Mazzarri het vertrouwen verdient en gewoon tijd nodig heeft. Ik ben natuurlijk geen Milanista, maar ik heb wel respect voor de club en ik hoop dat Seedorf er rustig kan werken", zegt Mourinho tegen La Gazzetta dello Sport.

"Seedorf moet succesvol worden en onze rivaal weer naar boven zien te loodsen, want het Italiaanse voetbal heeft een reus als Milan nodig. Zowel Inter als Milan heeft niet zoveel echte topspelers om in een paar maanden een superteam te bouwen. Nee, wat de trainers nodig hebben is tijd en geloof", aldus de manager van Chelsea.