Gretige Fräser: "Topsport is pijn lijden"

Maarten (rubbereend)

Henk Fräser heeft de rol van Maurice Steijn als coach bij ADO Den Haag overgenomen. De oud-Feyenoorder wil de spelers van de hekkensluiter in de Eredivisie laten zweten. Fräser (47) was één van de assistenten van Steijn, die woensdag op straat werd gezet door ADO Den Haag.

De Hagenaars staan laatste in de Eredivisie. Fräser zal in ieder geval vrijdag tegen Vitesse als hoofdtrainer op de bank zitten bij ADO. De oud-speler van onder meer Feyenoord weet nog niet wat de toekomst brengt. "Wat dat betreft moeten we ook kijken hoe het de komende weken loopt. Kiest de club een andere hoofdtrainer, dan moet ik wel onder hem kunnen werken. En andersom ook", zegt Fräser tegen het Algemeen Dagblad.

De namen van Henk ten Cate, Ruud Brood en Martin Jol worden genoemd als mogelijke nieuwe trainer. Fräser zou graag zelf hoofdtrainer willen blijven. "Maar eigenlijk telt nu alleen de wedstrijd tegen Vitesse", aldus de voormalig international.

Fräser hoopt ADO in de Eredivisie te houden. "Ik hoef niemand uit te leggen wat mijn ware aard is. Als ik wil winnen ga ik tot de grens. En als niemand kijkt, óver die grens. Zo simpel is het. Ik moet die gasten zo ver zien te krijgen dat ze ook spelen als tijdens een finale."

"Ik ga niet accepteren dat mensen op halve kracht trainen of geen pijn lijden. Topsport is pijn lijden. Ik vraag het maximale, fysiek en mentaal. Als assistent was ik daarin misschien te weinig dominant. Als hoofdtrainer kan ik me dat nu niet veroorloven. Ik moet de juiste snaar raken om de spelers elke week het maximale te laten geven", besluit Fräser.