Suárez wil Arsenal pijn doen op Anfield

Maarten (rubbereend)

Luis Suárez hoopt met Liverpool de aansluiting te vinden bij lijstaanvoerder Arsenal. In aanloop naar de confrontatie van zaterdag bedraagt het gat acht punten. Suárez (27) heeft nog hoop dat Liverpool voor de Engelse titel mee kan doen.

The Reds moeten dan winnen van Arsenal om in te lopen op de concurrentie. De vorige wedstrijd in Londen eindigde in een 2-0 overwinning voor The Gunners, met wie Suárez vorig jaar zomer in verband werd gebracht.

De Uruguayaan wil Arsenal verslaan. "Arsenal staat bovenaan en als wij winnen is dat goed voor onze moraal, geeft dat de hele selectie een positieve injectie en wordt het verschil in de top van de Premier League kleiner", zei Suárez tegen de Mirror.

De oud-Ajacied scoorde dit seizoen al 23 doelpunten in negentien competitiewedstrijden. Daarnaast gaf hij ook veertien assists. In november deed Suárez negentig minuten mee tegen Arsenal, maar toen kwam de aanvaller niet tot scoren voor Liverpool.

"In het Emirates wonnen we niet, dus het doel is dat nu wél te doen. Ik denk ook dat we een kans maken", aldus de topscorer van de Premier League, die verwacht dat de titelrace nog lang spannend blijft. Manchester City en Chelsea zitten Arsenal op de hielen.

"Het is best gek dat het op de slotdag beslist kan worden, maar wij moeten gewoon doorgaan en zorgen dat we punten pakken tegen de belangrijkste andere kandidaten", verklaart Suárez. Liverpool ging dit seizoen zowel tegen Arsenal, Manchester City als Chelsea onderuit.