Holland Heineken House opent deuren in Sochi

Redactie

Het Holland Heineken House opent donderdag zijn deuren in Sochi. Daar vinden vanaf vrijdag de Olympische Winterspelen plaats. Algemeen directeur Heineken Nederland Philip de Ridder overhandigt de sleutel van het huis donderdag aan NOCNSF-voorzitter André Bolhuis.

Voor donderdag staan er nog geen optredens gepland in het oranje feestpaleis. "Vanaf 18.00 uur lokale tijd zijn we open voor het publiek, dat kan dan een biertje komen doen", zegt een woordvoerder. Het Holland Heineken House, dat ruimte biedt aan vijfhonderd bezoekers, krijgt tijdens de Olympische Spelen tal van artiesten op bezoek. Onder meer Nick & Simon, Guus Meeuwis, Miss Montreal, Gers Pardoel en VanVelzen gaan naar Rusland. Welke artiest de spits afbijt, blijft nog even geheim.

Voor dweilorkest Kleintje Pils beginnen de Winterspelen pas volgende week. "We zijn er niet bij vanaf de openingsceremonie, maar vertrekken de 14e", zegt bandleider Ruud Bakker. Kleintje Pils verzorgt traditiegetrouw de muziek bij het schaatsen. "Bij de eerste ritten zijn er nog geen dweilpauzes, dus daar hebben we niets te zoeken."

Het orkest is nog druk bezig met de laatste voorbereidingen voor Sochi. "We zijn Russische nummers aan het instuderen, onder meer het Russisch volkslied. Geen idee of we het ook gaan spelen, maar we willen laten zien dat we goed voorbereid zijn."

Kleintje Pils wil niet alleen de Nederlanders vermaken in de schaatshal. "Het moet ook voor onze gastheer leuk zijn", zegt Bakker, die met zijn orkest op uitnodiging van de Russische organisatie naar Sochi afreist. De kans is groot dat Kleintje Pils opduikt in het Holland Heineken House. "We zijn gevraagd ons te presenteren, maar op welke manier weten we nog niet."

Bakker hoopt met zijn orkest van de partij te zijn bij de huldiging van Nederlandse gouden medaillewinnaars. "We rekenen stiekem toch wel een beetje op goud, zeker bij de ritten van Sven", zegt Bakker over schaatser Sven Kramer. "Dan wordt het wel een feestje. Maar we mogen de goden niet verzoeken, eerst maar eens goud halen."