Courtois haalt uit naar Mignolet

Maarten (rubbereend)

Thibaut Courtois is niet echt te spreken over enkele uitspraken van Simon Mignolet, zijn concurrent bij het Belgische nationale team. Courtois is eerste doelman bij de Rode Duivels sinds Marc Wilmots in de zomer van 2012 bondscoach werd.

Simon Mignolet klopt echter ook op de deur. De talentvolle sluitpost maakte afgelopen zomer de overstap van Sunderland naar Liverpool, waar hij een vaste waarde is. Mignolet sprak daarom de hoop uit dat hij op het WK in Brazilië in de basis zal staan. De 25-jarige keeper heeft tot nu toe veertien interlands achter zijn naam staan. Dat is evenveel als Courtois.

De 21-jarige doelman van Chelsea, dit seizoen verhuurd aan Atlético Madrid, is niet gediend van de uitspraken van Mignolet. "In Spanje hoor ik van niemand dat hij de plek van Casillas wil afpakken. Niet van De Gea, niet van Valdes en niet van Reina", sprak Courtois tegen Sport/Foot Magazine.

"Het is juist het tegenovergestelde. Ze steunen Casillas", aldus de Belg. "Simon mag zeggen wat hij wil, maar ik denk dat ik al genoeg punten heb gepakt voor België en dat ik bij Atlético goed speel. Dus hij mag wel wat meer respect tonen."