Cocu: "Tot het einde moeten zweten"

Maarten (rubbereend)

Phillip Cocu zag PSV een benauwde zege boeken tegen SC Cambuur. De Eindhovenaren waren met 1-2 te sterk in Leeuwarden. PSV kwam al vroeg op achterstand, toen Elvis Manu een hoekschop binnentikte.

In de wetenschap dat PSV dit seizoen een dergelijke achterstand nog niet wist om te buigen, leek het opnieuw fout te gaan voor de Eindhovenaren. Maar het liep anders. Jeffrey Bruma maakte voor rust de 1-1, waarna Jürgen Locadia in de tweede helft de winnende goal voor zijn rekening nam. Hierna kreeg PSV het echter nog lastig. "Cambuur zette alles op alles en ging met vier spitsen spelen. Dan kan de bal verkeerd vallen", zegt Cocu tegen FOX Sports. "

"Aan de andere kant kregen wij ook kansen om de wedstrijd te beslissen, maar die lieten we helaas liggen. Dat ik tot het einde heb moeten zweten, neem ik op de koop toe."

"Het is de eerste keer dat we een wedstrijd na een achterstand hebben kunnen ombuigen in een overwinning", glunderde de PSV-trainer. "Ik heb genoten van de inzet en strijd van mijn ploeg. We hebben ons na een heel zware tegenslag goed teruggeknokt."

Door de zege staat PSV nu met 32 punten op de zevende plaats. Komend weekeinde wacht een zware wedstrijd, wanneer FC Twente op bezoek komt.