[NBA] Indiana Pacers wint weer eens in Atlanta

Frank (franklop)

Indiana Pacers heeft na twaalf duels zonder zege in Atlanta weer eens gewonnen van de Hawks in het reguliere NBA-seizoen. De koploper van de Eastern Conference won het uitduel dinsdag met 89-85. Indiana-speler David West was topscorer met 22 punten. Paul George maakte er achttien.

Halverwege leidde Atlanta nog voor eigen publiek, maar in het derde kwart bogen de Pacers dat om. Met vijftien seconden op de klok was het verschil slechts twee punten. Mede door drie vrije worpen hielden de bezoekers stand.

Aan het rampseizoen van Los Angeles Lakers lijkt maar geen einde te komen. De zestienvoudig NBA-kampioen ging voor de zevende keer op rij onderuit. Minnesota Timberwolves was thuis met 109-99 te sterk. Kevin Martin was goed op schot met 32 punten. Kevin Love voegde daar nog eens 31 punten aan toe.

Chicago Bulls versloeg Phoenix Suns met 101-92. Carlos Boozer was de grote man bij de bezoekers met negentien punten. Charlotte Bobcats nam al in het eerste kwart afstand van Golden State Warriors en gaf die voorsprong niet meer uit handen. Mede dankzij dertig punten van Al Jefferson werd het 91-75.