Renault erkent problemen met motor

Peterselieman

Renault erkent dat het schuld heeft aan de problemen die in de eerste testweek met de Franse Formule 1-motor zijn opgedoken. In Jerez bleek dat de Renault-teams in vier dagen tijd gezamenlijk maar 151 ronden konden afleggen, terwijl de Mercedes- en Ferrari-krachtbronnen een veelvoud aan meters wisten te maken.

Onderdirecteur van Renault Techniek, Rob White, steekt de hand in eigen boezem. "We hebben niet genoeg gereden en wanneer we reden dan was dit niet op een gewenst niveau." Red Bull Racing, Toro Rosso en Caterham hadden hun eigen specifieke problemen. Lotus, het vierde Renault-team, was in Jerez niet aanwezig.

De eerste zaken zijn al doorgevoerd. "We hebben samen met Red Bull een hardware-update uitgevoerd om enkele zaken op te lossen. Ook is alles op de testbank in Viry gezet om problemen op het circuit nader te onderzoeken en oplossingen te vinden. De verschillen tussen de resultaten van de testbank en in de auto op het circuit zijn groter dan we dachten."

White erkent dat Renault nog veel werk voor de boeg heeft en dat de deadline voor de FIA homologatie dichterbij komt. Na eind februari mag een fabrikant alleen nog met toestemming van de FIA de krachtbron aanpassen. White wanhoopt echter niet, want in korte tijd kan nog veel werk verzet worden.