Huur vergeten te betalen in Eve Online: grootste gevecht ooit

Jorwol

Heb je ook wel eens dat je iets vergeet? Meestal heeft dat niet zoveel gevolgen, maar een klein foutje van een speler in Eve Online leidde uiteindelijk tot het grootste conflict ooit in het spel. Duizenden spelers raakten in gevecht en bijna een half miljoen dollar aan schade was het gevolg.

Het begon allemaal bij een fout van de corporatie Nulli Secunda. In Eve Online moet je als het ware huur betalen om controle te houden over een ruimtestation. Door de fout van Nulli Secunda werd er niet betaald en toevallig (of niet, dat is niet helemaal duidelijk) was er iemand in de buurt die concurrent CFC/RUS tipte.

CFC/RUS zag dit als een buitenkans die ze niet konden laten liggen en nam het station meteen over. Coalitie N3PL had veel spullen in het station opgeslagen en kon niet toestaan dat de grootste concurrent, CFC/RUS, met hun spullen aan de haal ging. Het gevolg was het enorme gevecht waar meer dan 100 Titans het loodje legden. Titans zijn de grootste ruimteschepen in Eve Online en kosten ontzettend veel tijd en geld om te bouwen.

Eve Online gevecht