Achmea grote verliezer bij strijd zorgoverstappen

Harry

Zorgverzekeraar Achmea is de grootste verliezer in de strijd om zorgoverstappers. Dat meldt de Volkskrant woensdag na een inventarisatie. De verzekeraar is 141.000 verzekerden kwijtgeraakt in vergelijking met een jaar geleden, terwijl alle andere verzekeraars groeiden. Consumenten konden in december wisselen van zorgverzekering.

Achmea is met 5,3 miljoen zorgpolissen nog wel de grootste verzekeraar van Nederland, zegt een woordvoerder. Volgens de Volkskrant zou het verlies liggen aan dat consumenten kiezen voor een verzekering met een vertrouwde naam, terwijl Achmea geen polissen onder eigen naam verkoopt.

Samen met zorgverzekeraars VGZ, CZ en Menzis heeft Achmea nog wel negentig procent van de markt voor zorgverzekeringen in handen. VGZ groeide met 60.000 verzekeraars, Menzis met 70.000 en CZ 27.000. Wel verliezen de grote vier terrein aan vijf kleine verzekeraars.

Het totaal aantal overstappen is gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Ongeveer achthonderdduizend Nederlanders wisselden in december van verzekering, tegen een miljoen het jaar daarvoor. Dat zou komen omdat alle basisverzekeringen goedkoper zijn geworden en consumenten daarom minder shoppen voor een nog goedkopere polis.