Guy Ritchie wil Koning Arthur-film maken

dekatophetspek

Guy Ritchie is in onderhandeling om een film over Koning Arthur te maken. Colin Farrell lijkt de gedoodverfde favoriet om de rol van Lancelot te gaan spelen, Gary Oldman is in beeld als Merlijn. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Filmstudio Warner Bros wil de nog titelloze film uitbouwen tot een trilogie, en uiteindelijk zelfs tot zes films over de mythologische koning en het zwaard in de steen. Ritchie, vooral bekend van de Sherlock Holmes-films en Lock, Stock and Two Smoking Barrels, gaat de film ook coproduceren.

Het scenario is van Joby Harold, die eerder de misdaadthriller Awake schreef, met Jessica Alba, Hayden Christensen en Terrence Howard in de hoofdrollen. Eerdere pogingen van Warner om het verhaal weer eens te verfilmen, leidden tot niets. Toen was Game of Thrones-acteur Kit Harington nog verbonden als Arthur en Joel Kinnaman, die binnenkort te zien als Robocop, als Lancelot. Beide acteurs waren toen echter nog te onbekend.

Het verhaal van Koning Arthur staat de laatste jaren weer volop in de belangstelling bij filmmakers. Warner was tot voor kort van plan een remake te maken van Excalibur uit 1981 van John Boorman, met X-Men-regisseur Bryan Singer. Ook werkt Donald DeLine momenteel aan een wat kinderlijker versie, volgens de makers in de sfeer van Harry Potter.


Guy Ritchie wil Koning Arthur-film maken (Foto: Novum)