Bonaire roept hulp in na vondst lijken

Redactie

Bonaire heeft de hulp ingeroepen van experts uit het buitenland na de vondst van twee lijken afgelopen vrijdag. Dat heeft korpschef Hildgard Buitink van het Korps Politie Caribisch Nederland meegedeeld op een speciale persconferentie maandag in Kralendijk.

Het gaat om deskundigen uit Aruba, Curaçao en Sint Maarten, die zijn opgenomen in een zogenoemd team grootschalig onderzoek. Het hoofd van het recherche samenwerkingsteam Wim van Vemde is ook vertrokken naar Bonaire. Op Curaçao doet een Nederlands-Curaçaos politieteam onder zijn leiding onderzoek naar de moord op politicus Helmin Wiels.

De twee lichamen werden vrijdagochtend kort na elkaar gevonden. Een lichaam werd gevonden in een uitgebrande auto, het andere lichaam in een water bij de Scholengemeenschap Bonaire. De identiteit van het laatste slachtoffer is inmiddels bekendgemaakt. Het gaat om een 27-jarige man uit Curaçao die op Bonaire woonde. Het identiteit van het verkoolde lichaam dat na het blussen van een brandende auto werd aangetroffen op de passagiersstoel is nog niet vrijgegeven.

Familie van dit slachtoffer heeft dna afgegeven dat in Nederland wordt onderzocht. Tegenover lokale media is door hen bevestigd dat het om een man met de initialen T.S. gaat. Hij zou net een langdurige gevangenisstraf op Curaçao hebben uitgezeten.