FOK! wat een weer... Tweedeling in het weer

Stephan (Stephan5)

Goeiedag luitjes! Het noordoosten heeft echt even een winterprik gehad met alles erop en eraan. De rest van het land zal het met één of twee koude dagen moeten doen, want vanaf het weekend gaan de temperaturen weer omhoog. Die twee koude dagen zijn lang niet voldoende voor een ijsvloer, dus schaatsen zal er ook de komende tijd niet inzitten.

Verder valt ons deze maand het verschil in neerslag op. In delen van Limburg is er niet meer dan 30 millimeter gevallen, terwijl mijn omgeving al royaal boven de 100 millimeter is gekomen. In mijn tuin is er 110 millimeter gevallen.

Gisteren vielen er in de ochtend een aantal winterse buien en plaatselijk kwam daar ook onweer bij voor. In de middag trokken er wat meer aaneengesloten gebiedjes met neerslag over. Grotendeels regen, maar landinwaarts ook (natte) sneeuw. Zeker in het noordoosten kwam er plaatselijk weer gladheid voor. Vriezen deed het overdag nergens meer.

De afgelopen nacht trok de neerslag weer weg en klaarde het voorzichtig op. Boven de sneeuw kwamen de minima nog net onder het vriespunt terecht, maar elders bleef het boven nul.

Vandaag hebben we een tweedeling in het weer. In de kustprovincies is het overwegend bewolkt en in Zeeland en Zuid-Holland valt daar ook af en toe regen uit. In de rest van het land is het overwegend droog en zeker in het noorden en oosten is er ruimte voor zonneschijn. De maxima liggen rond de 5 graden. De wind draait naar zuidoost en neemt toe naar matig tot (vrij) krachtig.

Donderdag lijkt de koudste dag van de week te worden met kwikstanden van -2 in het noordoosten tot +2 in het uiterste zuiden.

 Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 

 Bosq
Qltel had ondanks drukke bezigheden tóch nog even tijd voor een boswandeling in de omgeving van Eindhoven.