Bobsleebrons voor Kamphuis, Humphries wint World Cup

heywoodu

Bobsleester Esmé Kamphuis heeft in Königssee samen met Judith Vis de derde plaats veroverd op het Europees kampioenschap. Dankzij twee sterke runs moest ze alleen de Zwitserse Fabienne Meyer en de Duitse Sandra Kiriasis voorlaten.

De World Cup-wedstrijd, die ook dienst deed als EK, werd zeer verrassend gewonnen door Meyer en haar remster Tanya Mayer. Na de eerste run stond ze nog tweede, maar de leidster, Kaillie Humphries uit Canada, liet het in de tweede run volledig liggen en viel terug naar plek drie. Tweede werd de Amerikaanse Elana Meyers, die na de eerste run nog achtste stond. Dankzij de snelste tweede afdaling van het veld kon ze iedereen inhalen, behalve de Zwitserse.

Kamphuis stond na de eerste run op de vijfde plek in de wedstrijd en wist die plaats te behouden door een sterke tweede run. Hiermee haalde ze in de laatste race van het World Cup-seizoen haar beste resultaat van de winter. De World Cup werd gewonnen door Humphries, die met 1629 punten slechts één punt voorsprong heeft op Meyers. Kamphuis wist een plek te stijgen en sluit het seizoen af als negende.