Bandenwarmers in F1 verboden vanaf 2015

Stefan (sportfreak)

Vanaf 2015 zullen er geen bandenwarmers meer gebruikt mogen worden in de Formule 1. Dit heeft  de World Motor Sport Council van de FIA vandaag bekend gemaakt, samen met een aantal andere regelwijzigingen voor komend en volgend seizoen.

Voor komend seizoen is er de mogelijkheid een tijdstraf van vijf seconden op te leggen. Deze mag voorafgaand aan een pitstop worden ingelost. Ook zijn monteurs voortaan verplicht ook tijdens de kwalificatie een helm te dragen, dit was tot nu toe alleen tijdens de races. Daarnaast is het nu expliciet verboden om de auto tijdens de uitloopronde naast de baan te parkeren omdat er anders te weinig brandstof in de tank zit voor een monster. Tot slot is voor 2014 het minimum gewicht met een kilo verhoogd naar 691 kg. Dit is omdat de banden zwaarder zijn geworden.

Voor 2015 zijn bandenwarmers dus verboden. Dat jaar zal het minimum gewicht zal met tien kilo omhoog gaan en mag het voorste deel van het chassis om veiligheidsredenen niet al te steil naar achteren omhoog lopen.

Tot slot heeft de F1 Strategy Group besloten dat er in juni een plan voor het budgetlimiet bij de World Motor Sport Council wordt ingediend, zodat dit in 2015 kan worden ingevoerd.