Schansspringer Morgenstern wil naar Sochi

heywoodu

Schansspringer Thomas Morgenstern heeft donderdag gezegd dat hij nog altijd van plan is om naar de Olympische Spelen in Sochi te gaan. In Klagenfurt werd een persconferentie gehouden over de toestand van de springer, die eerder deze maand hard viel tijdens de trainingen voor de World Cup skivliegen in Tauplitz-Bad Mitterndorf. Bij de val liep hij een zware schedelblessure op.

Georg Lajtai, de behandelend arts van de Oostenrijker, nam in het begin het woord door te zeggen dat er geen neurologische problemen meer zijn opgetreden. Ook meldde hij dat er fysiek geen restricties zijn waardoor Morgenstern niet meer zou kunnen springen. "Ook mentaal is Morgenstern een buitengewoon persoon, en niet te vergelijken met welke patiënt dan ook. Personen gaan heel verschillend met een dergelijke blessure op, maar Morgenstern is iemand die er juist sterker uit kan komen", aldus Lajtai. 

Zelf zei Morgenstern dat hij weer begonnen is met trainen en dat Sochi nog altijd zijn doel is. Wanneer hij weer van de schans af kan is nog niet zeker, maar hij hoopt dat zeer binnenkort te kunnen doen. "Ik geloof er volledig in dat het mogelijk is om naar Sochi te gaan en zolang ik niet voor de tv naar de Olympische Spelen zit te kijken blijf ik erin geloven.", aldus de drievoudig olympisch kampioen. Toen hem werd gevraagd of hij aan het beëindigen van zijn carrière heeft gedacht was hij duidelijk: "Nee, ik wil mijn loopbaan niet met een val afsluiten, dus dat was niet aan de orde."