Overal voorlezen uit Krrrr...okodil!

Redactie

Krrrr...okodil! is het prentenboek dat prinses Laurentien woensdagochtend op basisschool De Horizon in Delft ter hand zal nemen om uit voor te lezen. De prinses is een van de BN'ers die op kinderdagverblijven, crèches, basisscholen en openbare bibliotheken hun opwachting maken tijdens Het Nationale Voorleesontbijt.

Het ontbijt is de aftrap van de Nationale Voorleesdagen, een jaarlijks terugkerende campagne van de CPNB en de Stichting Lezen om het voorlezen te stimuleren voor kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Elders in het land duiken verschillende politici en bekende Nederlanders in Krrrr...okodil!. Het boek is geschreven door Catherine Rayner en door een jury van jeugdbibliothecarissen uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen organiseren scholen, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, bibliotheken en boekwinkels allerlei activiteiten die met voorlezen te maken hebben. De campagne, die dit jaar voor de 11e keer plaatsvindt, duurt tot en met 1 februari.

Onder de andere voorlezers zijn Kees van Kooten, Hadewych Minis, Ben Saunders en burgemeester Aboutaleb van Rotterdam. Het is overigens onbekend of laatstgenoemde heeft afgezegd vanwege de bedreiging aan zijn adres waarover eerder werd bericht.

Overal voorlezen uit Krrrr...okodil!
Overal voorlezen uit Krrrr...okodil! (Foto: ANP)