Van der Gaag stopt als trainer door hartproblemen

Chuck-N0rr1s

Mitchell van der Gaag heeft ontslag genomen als hoofdtrainer van Belenenses. Dat maakte de Portugese voetbalclub donderdag bekend via Twitter. De 42-jarige Nederlander kampt al een tijd met hartproblemen. In september besloot Van der Gaag al tijdelijk een stapje terug te doen nadat hij tijdens een wedstrijd langs de kant van het veld onwel was geraakt.

Belenenses, dat veertiende staat in de hoogste Portugese divisie, wil vooralsnog niet gedetailleerd op de zaak ingaan. Wel benadrukt de club dat Van der Gaag zelf de keuze heeft gemaakt om op te stappen.

De oud-speler van onder meer PSV en FC Utrecht heeft al sinds 2012 een interne defibrillator. Dat apparaat sloeg aan toen hij vorig jaar onwel raakte. "Ik kreeg twee schokken en het apparaat heeft mijn leven gered", liet hij destijds weten.

Van der Gaag werd bijna twee jaar geleden aangesteld als hoofdtrainer van Belenenses. Vorig seizoen promoveerde hij met de club naar het hoogste niveau. De Zutphenaar, die in Portugal eerder trainer was van Maritimo Funchal, had nog een contract tot medio volgend jaar.